Nostalgia Dj IsmaHalil Hamzah

 

Pagi itu..khamis 3 Mac 2005 jam 6.00 pagi.. ialah waktu terakhir DJ IsmaHalil Hamzah on air di THR.FM....aku terkedu..dan termenangis pun :((..waktu itu aku masih ingat, di tempat aku bekerja..malam terakhir DJ Isma ke udara..antara tak percaya dan sedih..aku terus melayan..sbb memang aku tunggu setiap kali DJ Isma ke udara..tiada lagi kisah seram dan kisah benar..tiada lagi lagu minah kilang dan rozana versi tamil..tida lagi hiburan buat mak ngah setiap pagi..tiada lagi peribahasa2 baru..Membujur lalu melintang pukang..Sebab pulut santan binasa, sebab mulut habis pulut..Habis madu sepah jgn di buang merata2..Sepandai2 tupai melompat, akhirnya tak dpt masuk olimpik juga..

Siapa Isma Halil Hamzah? tak kenal ke? agaknya kamu tidak hidup dlm zaman dia..tak apa,biar aku ceritakan..abg Isma boleh aku katakan seorang DJ radio yang sepatutnya no. 1 di Malaysia..abg Isma bagi aku satu2nya DJ yang dapat menyatukan pendengar dari setiap peringkat umur..dari setiap golongan masyarakat..dari semua kaum di malaysia termasuk bangla2 stesen minyak..sebut siapa saja..ustaz?pembunuh?perogol?kaki minum?mak?abah?datuk?nenek?orang kaya?orang miskin?semua pasti merindui abg Isma..dari radio muzik, dicampak ke thr..beliau mempunyai kelompok pendengar yang tersendiri..tak macam DJ sekarang,semua panggilan dari peminat dibuat secara live..kerana beliau percaya pada pendengarnya..kadang2 ada jugaklah pemanggil yang buat ****..tapi abg Isma ok..bagi aku,rancangan2 kendalian abg isma iaitu kisah seram dan kisah benar banyak memberi pengajaran dan iktibar kepada kita semua..terlau padat dgn isi yang kita boleh bawa sepanjang jalan hidup kita..bagi aku beliau seorang guru..yang mengajar aku,untuk hidup..

Tapi kini Abg IsmaHalil Hamzah kembali bersama kita.. kembali dengan penuh harapan... kembali dengan penuh keyakinan untuk menyatukan kita semua yang pastinya di BapakkuFM yang kini sudah hampir mencecah 20,000 orang peminat. Selaku peminat setia, aku benar-benar yakin kali ini abg Ismahalil Hamzah pasti akan mengecapi kejayaan sampai bila-bila... You Are My Prenddd !!!

12 comments:

Global Bookmark berkata...

Beautiful writings. Good thinking. Keep going. Thanks.

Global Bookmark Blog berkata...

Beautiful piece of work. Of course an useful post. Thanks.

Excellent Article Submission berkata...

Useful post. We look forward for the next. Thanks.

First Article Compliance berkata...

Very enjoyable post. I like it. Looking for more. Thanks.

SEO Forum Blog berkata...

Pertinent post. Needs to be available. Thanks.

Best Technology Blog berkata...

Such work is demanding. Very good. Thanks.

Directoryobedience berkata...

Beautiful compilation. Useful and relevant. Thanks.

Directory Surrender berkata...

Such works should be regular. People demand it. Thanks.

News Links berkata...

Worthy of applause. Looking for the next.

News Link berkata...

Commendable work. Looking for updates.

Tawheed Procation berkata...

Such works demands admiration. Thanks.

VECASTS - LISTEN ONLINE RADIO WATCHING ONLINE TV berkata...

sekrang ismahalil dj kat radio dia sendiri kat bapakku fm sapa nak dengar leh masuk sini > http://vecasts.blogspot.com/2011/11/radio-bapakkufm-online-malaysia.html setiap ,malam jumaat dia ada wat kisah seram kat situ, jika anda masuk blog tu anda jugak boleh dengar pelbagai siaran radio online live ,anda jugak boleh tonton pelbagai siaran tv online malaysia seperti.tv1mtv2,tv3,ntv7,8tv8,tv9 dan macam macam ladi ada

 

Meet The Author


Meet The Author